Ervaringen

Hartverwarmende verhalen over het maken van twee- en viervoetige vrienden

Eigenaren

Buurhondje Willem
"Toen ik me aangemeld had bij Buurhondje heb ik meteen een aantal mensen benaderd van wie ik dacht: dat zou wel eens goed kunnen matchen met mijn hond Willem. Ik kreeg een reactie van iemand die graag met hem wilde wandelen. Met haar heb ik een gezamenlijke wandeling afgesproken en die verliep heel gezellig en goed. Inmiddels loopt zij 1 á 2 keer per week een uitgebreide wandeling met hem en zijn wij alle drie heel happy!"

~ Karen, eigenaresse van Willem

Buurhondjes Lizzy, Rosa en Donja
"Onze hondjes en ik hebben een superleuke match gevonden via Buurhondje. Barbara en haar kinderen wandelen regelmatig met mijn drie honden. Ook tussen haar gezin en die van ons is het heel gezellig! Ik ben zo blij dat ik mij heb aangemeld bij jullie. Rosa mag straks twee weken bij hun logeren. Lizzy en Donja kunnen elders terecht als wij op vakantie gaan. Ook dan is alles goed geregeld. Hier zit een blij baasje!"

~ Desiree, eigenaresse van Lizzy, Rosa en Donja

Buurhondje Pien
"Omdat we vinden dat een hond eerst goed gesocialiseerd moet zijn en goed moet luisteren, hebben we gewacht tot onze Labradoodle Pien 9 maanden was, voor we iemand hebben gezocht die haar eens zou willen uitlaten of waar we haar voor een dagdeel naar toe kunnen brengen. De match was snel gevonden. Twee mensen hebben Pien zelf uitgekozen op de site. Na de kennismaking voelde het al goed! Yvonne wordt vrolijk van haar als ze haar komt uitlaten. Dat komt goed uit als ik een lange vergadering heb! En Stephanie én haar dochter hebben veel plezier als ze Pien mee mogen nemen naar huis. We zijn er blij mee!"

~ Marleen, eigenaresse van Pien

Buurhondje Fenna
"Ik heb mij aangemeld bij Buurhondje omdat ik onverwacht en op korte termijn een nieuwe baan gevonden heb. Binnen twee weken heb ik een match gevonden; een waar mijn hond 1 dag in de week mag zijn én een match met iemand die af en toe met haar wil wandelen. Wat mij opvalt is dat deze mensen échte dierenliefhebbers zijn die om wat voor reden dan ook momenteel zelf geen hond (meer) kunnen hebben. Dit voelt voor mij veel prettiger. Zij zijn er echt voor mijn hond zijn en het gaat niet om makkelijk geld verdienen."

~ Nandy, eigenaresse van Fenna

Hondenmaatjes

Buurhondje Noor
"Buurhondje is een super concept! Ik heb van de zomer via de website al vrij snel contact gehad met een hondeneigenaar en sindsdien ga ik regelmatig met haar labrador wandelen. Zij wonen vlak bij mij in de buurt en elke lange wandeling die ik met Noor kan maken is mooi meegenomen voor beide partijen. Wat mij betreft een ideale situatie!"

~ Birgitta, hondenmaatje van Noor

Buurhondje Yentl
"Ik heb sinds deze zomer een match gevonden! Ik laat sinds augustus de 2-jarige Yentl één keer in de week uit voor een wat langere wandeling. Yentl kan dan even helemaal los. Zelf neem ik vaak niet de tijd om te gaan wandelen, terwijl ik dat eigenlijk heel fijn vind. Voor mij is het nu een stok achter de deur. Ik ben lekker buiten en Yentl kan heerlijk los lopen."

~ Anke, hondenmaatje van Yentl

Buurhondje Mintia en Snoopy
"Buurhondje is een erg leuk initiatief! Ik had drie eigenaren van hondjes benaderd via de site. Met een daarvan was het resultaat gelijk een match. Heel fijn, want sindsdien laat ik wekelijks haar twee honden uit!"

~ Ingrid, hondenmaatje van Mintia en Snoopy

Buurhondje Smik
"Buurhondje is een fantastisch platform om een hondeneigenaar te koppelen aan een hondenliefhebber. Zo heb ik een paar weken geleden Smik gevonden, een energieke Labradoodle, waar ik elke week met veel plezier mee gaan wandelen in het Vondelpark. Ik zou zelf geen hond in huis willen hebben, dus dit is een ideaal alternatief. En ook de eigenaar is blij, dus voor iedereen winst!"

~ Rick, hondenmaatje van Smik